Szukaj w sklepie...
Zadzwoń do nas: +48 797 849 165

BLOG

Sałatka z oliwkami, rukolą, serem pleśniowym i nasionami konopi

Świeża i lekka propozycja na sałatkę w wersji wege z serem pleśniowym i nasionami konopi. 

Składniki na 2 osoby

100 g rukoli

50 g sera pleśniowego

garść zielonych oliwek

2 pomidory

kilka rzodkiewek

oliwa z oliwek

sól, pieprz

balsamico

nasiona konopi do posypania sałatki

Przygotowanie

Rukolę myjemy i osuszamy, pomidory i rzodkiewkę kroimy na mniejsze kawałki, ser pleśniowy kroimy w kostkę. Na talerzu układamy warstwę rukoli, następnie rzodkiew, pomidory i oliwki. Na wierzch sałatki wykładamy ser pleśniowy. Kilka łyżek oliwy łączymy z przyprawami, sosem polewamy sałatkę. Całość skrapiamy balsamico i obficie posypujemy nasionami konopi. 

Autor przepisu: Tysia gotuje

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów