Szukaj w sklepie...
Zadzwoń do nas: +48 797 849 165

BLOG

Placki z twarogiem i syropem klonowym

Składniki na ok. 15 placków

300 g twarogu (niemielonego)

2 duże jajka

3 łyżki mleka 

3 łyżki ksylitolu lub cukru trzcinowego

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

6 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej 

olej kokosowy do smażenia

syrop klonowy do polania

wiórki kokosowe

Przygotowanie

Do miski przekładamy twaróg, dokładnie rozgniatamy go widelcem, dodajemy jajka oraz mleko, składniki łączymy ze sobą. Kolejno dodajemy ksylitol oraz ekstrakt waniliowy, na koniec stopniowo dosypujemy mąkę, aż ciasto będzie zwarte i dość gęste (ok.5-6 łyżek). Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i za pomocą łyżki nakładam małe porcje ciasta, placuszki smażymy z każdej strony na złocisto. Nasza propozycja podania to placuszki polane dużą ilością syropu klonowego i posypane wiórkami kokosowymi. Świetnie smakują także ze świeżymi owocami.

Autor przepisu: Tysia gotuje

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów