Szukaj w sklepie...
Zadzwoń do nas: +48 797 849 165

BLOG

Czekoladowe brownie z cukinii

Składniki

500 g drobno startej cukinii

1 szklanka ksylitolu

3 łyżki miodu

2 jajka

aromat migdałowy

1 szklanka mąki  1/2 kasztanowa, 1/2 owsiana)

3 łyżki kakao

1,5 łyżeczki sody oczyszczonej

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki cynamonu

łyżeczka soli

Przygotowanie

Mieszamy ze sobą pierwsze 5 składników (drobno starta cukinia, ksylitol, miód, jajka, aromat migdałowy). Oddzielnie mieszamy resztę składników suchych i dolewamy składniki mokre. Nie przejmujcie się, że konsystencja jest zbyt płynna- taka powinna być. Masę przelewamy do prostokątnej formy i pieczemy przez 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180'C. 

Polewa (opcjonalnie)

Podgrzewamy masło orzechowe z kilkoma łyżkami kakao. Dolewamy stopniowo wody dla uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Autor przepisu: Dieta bez diety 


Tagi:

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów